Sweep me off my feet

När du märker att du har ett fördömande mot någon om någon annan, vänd på det; Kanske det du ser hos andra, egentligen tillhör dig själv? Är du klarsynt eller skyms din sikt av det du vill se?

När vi går på bio så tittar vi på en filmduk, man ser sig sällan om, projektorn finns där bakom. Filmen finns egentligen inte där på duken, det är bara en projektion av skuggor och ljus. Själva filmen finns där bakom dig men du tittar aldrig dit. Där står projektorn. Ditt sinne är vad som ligger bakom det hela, ditt sinne är projektorn, men du tittar alltid på den andre och den andre är filmduken. När du är förälskad, så verkar den människan så vacker, helt  utan jämförelse. När du hatar, kan denna samma person verka fulast av alla och aldrig blir du medveten om hur samma människa kan vara både den vackraste och den fulaste...

Så enda sättet att veta vad som är sant är att vara omedelbar i sitt betraktande, utan att ta sinnet till hjälp. Verksamheten i ditt sinne är det som är problemet, därför att sinnet bara kan skapa drömmar. Eftersom du tycker att det är spännande och lägger så mycket tanke vid den, verkar det som om drömmen vore verklighet. Om du är allt för uppe i varv, då är du så att säga "förgiftad", då är du inte heller vid dina sinnens fulla bruk. Då är allt du ser en projektion.

Och det finns lika många världar som det finns sinnen, därför att varje sinne lever i sin egen lilla värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0