Mannen, Myten, Legenden - Till Lindemann.


Perfection and even further...A distant ship smoke on the horizon

"Du skall börja dagen med att skrika : EN SÅ UNDERBAR DAG! sedan följa upp det med femton huvud axlar knän och tår och slutligen skall du strutta genom hela huset samtidigt som du slänger mistlar från en korg som du håller i, allt detta naken givetvis."


När jag tänker på konsekvenserna som detta påhitt skulle kunna innebära så får jag genast en flashback från fyra kanske fem år sen då min far ursinnigt hävde ur sig: Vafan har du tagit för något?! Efter att ha plockat upp mig utanför Patrik där jag kom halvt som halvt påklädd och livrädd på språng från en byggnad som påminde mer om Kumla än en helt vanlig villa i Bispgården.

Nåja, kanske inte helt vanlig... Saken var den att många besynnerliga företeelser skedde i detta hus, både förklarliga och oförklarliga ting där det ena knappast var lindrigare än det andra. En kväll när Patrik däckat i sin säng efter en fest och jag låg där bredvid i mina funderingar så började någon stampa omkring i huset. Det kom från köket, genom hallen och vankade av och an som en förbannad jävel. Jag antog att det var någon av de andra i Patriks familj som var hemma och sedan tänkte jag inte så mycket mer på saken. Eftersom det fortsatte oavbrutet så försökte jag i min förtvivlan väcka Patrik men det var ju så klart en död född tanke eftersom han var mer eller mindre i koma.

När det gick upp för mig att det inte fanns någon möjlighet att det skulle kunna vara någon familjemedlem i huset eftersom alla var bortresta så kunde jag inte längre finna mig i att stanna kvar, utan rafsade ihop mina kläder och la benen på ryggen i all hast mot ytterdörren (Kåken var byggd så att inget fönster gick att öppna).

Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv som jag var då och jag tror inte att jag sov över där igen efter den natten.

 

 

When I was a child I had a fever.


Such a steep climb


image17


Mot tankarnas storlek ter sig oceanerna så små
Dragged from the silence where you hide 'til you...


image16

Carolin säger:
jag ska skaffa en skitig, undernärd, punkare som ska sitta på en pall i hörnet av mitt rum som en liten staty på en piedestal

Carolin säger:
och när han börja se sur och less ut så ska jag sminka hans ansikte ännu mer så att en glad mun alltid syns

El Duderino säger:
du är ondska definerad

Esten säger:
sök hjälp


***


...ScreamSlyngel, Främlingsfientlig men framför allt Rebell

Sommaren 02 var jag nyss tretton år fyllda och skitsur med blonderat långt hår, rosa linnen och jeans som satt som ett korvskinn, pubertets klockan gick i högvarv och allt som hör därtill samt en "öppen och redo för det mesta" inställning. Somewhere, somehow in some way så mötte jag en tre år äldre flicka som hade ett fullständigt olikartat leverne än vad jag dittills haft och på något vis så var det väldigt passande i tiden för mig då.

Så vi startade en relation som jag helt enkelt trodde byggde på vänskap men som jag på senare år nödgats inse att det snarare var ett nödvändigt ont för min fortsatta utveckling till en mer eller mindre civiliserad individ. Man kan säga att vårat möte skulle innebära en början på den värsta fasen jag någonsin har gått igenom - och jag är tacksam för alla erfarenheter den givit mig samt förmågan att ligga på botten, ställa sig upp och komma tillbaka som en starkare och mer medveten människa.

Allt skedde med en sådan intensitet att jag tror nog aldrig att jag hann stanna upp tänka efter riktigt - Vafan, är de som händer? Varför är helt plötsligt alla som kommer ifrån ett annat land än Sverige sådana svin? Vad är det för fyllo som verkar mycket äldre (28) som står och säger att vi ska gifta oss? Vart är jag? Vem är jag? Och vill jag egentligen något av det här?!

Vi var var med varandra 24/7 så om det var meningen att jag skulle varit hemma så rymde jag ut om kvällarna efter att mor och far hade somnat för att umgås med henne (och tro aldrig för en sekund att min familj tillät eller förlät mig för mina svek och äventyr, dem vet bättre än så). När vi umgicks så var det alkohol, mycket folk, pluton svea, förvirring och bilkörning som gällde. Då menar jag inte att jag alltid drack men att det oftast var en/flera som var berusade. I och med allt nytt folk så presenterades jag också för my first crush samt två andra figurer som jag ingick någon form av intimare sällskap på sikt med, vidare om jag var kär eller ej minns jag inte, så förmodligen inte.

  • Figur 1 Krister: 18 år. Jobbade i charken på Konsum. Varade två veckor. Körkort. Bil. Man vill tro att han tog sitt förnuft till fånga och tänkte - Vad finner jag hos en trettonåring? Men ska vi vara lite mer realistiska så berodde slutet på våran relation till varandra på sexbrist. Han slutade ringa.
  • Figur 2 Björn: 15 år. Getter, Kossor och en häst. Traktor. Varade i en månad, varför det tog slut - still unknown fast han påstod då att det var för att han skulle jobba så mycket att de inte fanns tid över för mig. Vi hade ett konstigt förhållande. Ingen form av ömhet alls. Jag känner honom inte och jag tror aldrig att jag har känt honom.
  • Patrik: 19 år. Arbetslös. Samhällstjänst. Ej körkort. Bil. Alkolist. Hat/Kärlek förhållande som varade i nästan två år och involverade en förlovning var av två bortkastade ringar i ren frustrering. Hopplöst. Gränslöst. Fruktan blandat med respekt. Svartsjuka till den grad att jag nog aldrig blir kry den bördan igen. Ingen tillit för fem öre. Fysisk och psykisk smärta. Värst av allt var oron - att aldrig egentligen veta någonting, allra helst i frånvaron. Att somna med så mycket tårar för att vakna med så många fler.
Det finns fortfarande människor i min allra närmaste krets som inte kan förmå sig att förlåta eller åtminstone acceptera det som hänt men jag tycker personligen att det har kommit lika mycket bra som dåligt ur det hela.Jag när jag var tretton år.

image15


Barns oskuld är underbar, men okunnig. Den kommer att ersättas med misstro och tvivel

när barnet växer upp och lär sig att världen kan vara en farlig och hotfull plats. Den oskuld

som kommer av ett liv levt till fullo har en kvalitet av visdom och acceptans av livets ständigt

föränderliga under.


Every window on Alcatraz has a view of San Francisco

Människor som spenderar all sin tid åt att vara en konstruktion. Imitera sin föraktade moders galenskap. Tro bara för att tro. Prata bara för pratandets skull och (Är inte skvaller bra underbart? Särskilt efterarbetet när man vrider, vänder och tänjer lite på historien för nästkommande parasitkärring) inte för att man vill få ut något av samtalet. Alla dessa ytliga komplimanger som man aldrig riktigt kommer att förstå syftet med. Inte kunna stå för någoting som man känner/tycker/tänker inte ens för vad man egentligen har sett/hört/upplevt.

Förresten kunna eller våga?

image10


Trycka ner. Se ner. Stampa ner. Är det inte uppenbart hur mycket finare jag är än du? och du och du och ni och dem och alla. Praktisk utbildning?! BARN/FRITID, SAMHÄLLE?! Hmpf, jag som trodde den pojken var smart... Naturprogrammet är för alla i sina sinnens rätta bruk, alla med en hjärna, alla som vill-ska-måste bli doktor! Vad är man annars för en individ? Självtänkade? Idiot! Idioter allihop. Man vill ju tillhöra den bättre sortens människor eller hur? Vem vill inte det. Idioter kanske. Jag tycker si och jag tycker så, tycker inte du så? Om inte. Ja, då är du psykiskt störd. Sök hjälp.
Jorden kan du inte göra om.
Stilla din häftiga själ
Blott en sak kan du göra:
En annan människa väl

Men detta är redan så mycket
att själva stjärnorna ler
En hungrande människa mindre
betyder en broder mer

- Stig dagerman

Bowling for Columbine (2002)

Marilyn Manson: The two by-products of that whole tragedy were, violence in entertainment, and gun control. And how perfect that that was the two things that we were going to talk about with the upcoming election. And also, then we forgot about Monica Lewinsky and we forgot about, uh, the President was shooting bombs overseas, yet I'm a bad guy because I, well I sing some rock-and-roll songs, and who's a bigger influence, the President or Marilyn Manson? I'd like to think me, but I'm going to go with the President.

Michael Moore: Do you know that on the day of the Columbine massacre, the US dropped more bombs on Kosovo than any other day?

Marilyn Manson: I do know that, and I think that's really ironic, that nobody said 'well maybe the President had an influence on this violent behavior' Because that's not the way the media wants to take it and spin it, and turn it into fear, because then you're watching television, you're watching the news, you're being pumped full of fear, there's floods, there's AIDS, there's murder, cut to commercial, buy the Acura, buy the Colgate, if you have bad breath they're not going to talk to you, if you have pimples, the girl's not going to fuck you, and it's just this campaign of fear, and consumption, and that's what I think it's all based on, the whole idea of 'keep everyone afraid, and they'll consume.'***


Enligt min åsikt så borde Apokalypsen...
I första hand vara en inre andlig händelse, och först i andra hand en yttre katastrof.
Vakttornens portar...
Är mentala konstruktioner. När de öppnas kommer [satan] inte att inta vår fysiska värld
utan vårt undermedvetna...
Apokalypsen är en mental förvandling som människosläktets kollektiva undermedvetna
kommer att genomgå, om vi inte redan är mitt uppe i den.

- Donald Tyson, "The Enochian Apocalypse"I've exposed your lies, baby. The underneath is no big surprise.

Ena stunden fanns det här, nästa stund är det borta. Ena stunden är vi här, nästa stund är vi borta. Och hur mycket väsen gör vi inte för denna lilla stund - så mycket våld, ambition, kamp, konflikt, ilska, hat.
Bara för detta lilla ögonblick! Bara i väntan på tåget på stationen och vi ställer till så mycket oväsen; bråkar, sårar varandra, försöker att äga varandra - Och sedan kommer tåget och du är borta för evigt.

Ett explosivt humör eller en sjudande vrede döljer ofta en djup smärta. Vi tror att om vi skrämmer bort folk kan vi slippa att bli ännu mer sårade. Det förhåller sig faktiskt precis tvärt om. Genom att täcka såren med denna sortens försvarsteknik har de ingen möjlighet att läkas. Genom att ge sig på andra, hindrar vi oss själva att få den kärlek och den närhet som vi behöver.Börja med att förlåta dig själv, det är du värd.Gief.


image9

Mer Till åt folket.

RSS 2.0